Fabrieken, kantoren, bedrijfspanden, sportgebouwen, winkels. Utiliteitsbouw moet mooi, maar vooral betaalbaar en effici├źnt zijn.

Strakke planning en flexibiliteit, basis voor succesvolle afrondig groot project

Wortelbedrijf Top Fresh heeft een nieuw, modern en uiterst functioneel laten bouwen door Van Egmond, het zusterbedrijf van WEEVER bouw b.v. Het nieuwe gebouw is gevestigd op het voormalige Greenery-terrein in Kraggenburg met een inrit vanaf de Zuiderringweg en een grote eigen parkeergelegenheid voor vrachtwagens.

Calculator/werkvoorbereider Matthee van den Berg was samen met hoofduitvoerder Hilco Brand en zijn rechterhand Jan van de Steeg van zusterbedrijf WEEVER Bouw B.V. verantwoordelijk voor de werkvoorbereiding en uiteindelijke afronding.
,,Het hele project was eigenlijk bijzonder. Het kantoorgedeelte bijvoorbeeld, is verweven met de hallen. Er was sprake van oplevering in meerdere fases, de fabriek moest namelijk in het ontwerp geïntegreerd worden. Dat maakte het soms wel wat lastig. Daarnaast hadden we vanwege enorme omvang van de verschillende bouwelementen een nauwere samenwerking met veel meer onderaannemers dan te doen gebruikelijk. Om dit alles in goede banen te leiden hadden we een strak tijdschema opgesteld, echt een hele strakke planning. Desondanks was het regelmatig schuiven en improviseren. Op zich is dat een unieke prestatie voor een dergelijk project. De rol van de architect, de bouwmanager en de opdrachtgever moeten hierbij niet onderschat worden, zij hebben altijd actief helpen zoeken naar de oplossingen die gevraagd werden" , vertelt Matthee van den Berg.
Top Fresh is gespecialiseerd in de teelt, verwerking en handel in wortelen. Het bedrijf is onder leiding van eigenaar en medeoprichter Peter Matthijssen in tien jaar tijd gegroeid van een bedrijfje in de schuur naar een in Nederland toonaangevend bedrijf, met exportlijnen naar groot aantal verschillende Europese landen.

Projectmanager Jocye Schroot van Top Fresh, kijkt met voldoening terug op een succesvol, maar ook hectisch halfjaar waarin de nieuwbouw van het miljoenenproject werd gerealiseerd.
,,Nieuwbouw was een logische stap, gezien de groei van de onderneming, maar het was wel een flinke klus. Er is veel gebeurd, in een korte tijd. Top Fresh helpt klanten graag met een goed en een lekker product, dat is zo ongeveer de kern van het bedrijf. Top Fresh is een toonaangevend bedrijf geworden, onder andere door de grote flexibiliteit. Dat verwacht je dan, min of meer ook automatisch, van de partners waar je mee samenwerkt. Maar het is natuurlijk niet logisch dat de rest van de wereld er ook zo instaat. Aan VAN EGMOND bouw b.v. hadden we juist in dat opzicht een goede partner, er is een uitstekende samenwerking geweest. De flexibiliteit en samenwerkingsbereidheid was groot. In een project als dit, is het belangrijk dat je altijd in gesprek blijft en elkaar de ruimte geeft om het werk te doen, dat moet gebeuren. Al met al is het prima verlopen'', aldus Joyce Schroot.

Contact

Het Noorderveld 11c - 8307 DS Ens
T. 0527 - 256236
@. info@vanegmondbouw.nl

Laat hier uw gegevens achter

Versturen