Fabrieken, kantoren, bedrijfspanden, sportgebouwen, winkels.
VAN EGMOND bouwt het!

Sporten in voormalige disco

Wat ooit een leegstaande grote discotheek was, onder de naam Rio aan de Brouwerskamp in Emmeloord, is door VAN EGMOND bouw b.v verandert in een moderne goed goutileerde sportschool. Van 230 vierkante meter naar 1600 vierkante meter, verdeeld over in totaal drie etages. De discotheek onderging een totale metamorfose waarbij nieuwe kleedruimtes, toiletten, douchegelegenheden, danszaal, fysioruimte en een kantoor werden gerealiseerd. Ook de raamloze gevel van het pand kreeg een ware 'make over'.

Ambitieus plan

Initiatiefnemers van het ambitieuze plan waren John Kroep en Oswald Roch. Dit tweetal keek vanuit hun oude sportschool, een voormalige autoshowroom aan de overkant van de straat, elke dag uit op de leegstaande disco, waarbij vooral de ruimte tot de verbeelding sprak. Niet zo verwonderlijk, dat het bij het sportieve duo het idee om flink uit te breiden, met de dag groeide.
,,We waren uit ons jasje gegroeid en hadden ook al wat meer om ons heen gekeken naar andere panden. Uiteindelijk werd het toch de oude disco. Vooral de ruimte sprak ons aan.

Om de kosten in de hand te houden, hebben we zelf het pand helemaal leeggetrokken'', vertelt John Kroep die VAN EGMOND de opdracht voor de verbouwing gunde, op vooral zakelijke redenen. ,,Zelf heb ik geen verstand van bouwtechnische zaken. De offerte van VAN EGMOND heb ik laten bekijken en vergelijken door een vriend met een bouwkundige achtergrond. De keuze viel op VAN EGMOND. De verhouding van prijs en wat ze er voor gingen doen, was bij VAN EGMOND verreweg het beste''
Veel sportliefhebbers uit Emmeloord en omgeving trainen nu al weer ruim een jaar aan de Brouwerskamp.

Hoe kijkt John Kroep nu terug op de keuzes van toen?
"Ik ben nog steeds blij met de keuze die we toe gemaakt hebben.Er moest veel gebeuren en helemaal vlekkeloos gaat zo'n grote klus natuurlijk nooit, maar over het algemeen verliep de communicatie prima. Ook de mensen die in het pand aan het werk waren, stonden ons altijd geduldig te woord".
De nieuwe sportschool heeft het duo geen windeieren gelegd. Nog steeds melden nieuwe leden zich aan en dat was natuurlijk ook het uiteindelijke doel.

VAN EGMOND BOUW b.v
&
NOP BasicGym

Contact

Het Noorderveld 11c - 8307 DS Ens
T. 0527 - 256236
@. info@vanegmondbouw.nl

Laat hier uw gegevens achter

Versturen